Učenici iz Ropotova u poseti Nišu

Učenici iz Velikog Ropotova nalaze se u poseti Nišu.
Image
Foto: Preuzeto sa Glas Juga

Niški kulturni centar ponovo otvara vrata svog grada za učenike i nastavnike OŠ „Trajko Perić“ iz Velikog Ropotova kod Gnjilana, organizujući već devetnaesti put po redu prestižnu manifestaciju „Dečja umetnička kolonija Gračanica“. U Niš je stiglo dvanaestoro talentovanih učenika i nastavnika, koji će ispuniti grad svojim kreativnim duhom od 4. do 8. juna.

Regionalni centar će biti dom za ove mlade umetnike tokom njihovog boravka u Nišu, gde će iskusiti širok spektar aktivnosti.

„Osim obilaska kulturno-istorijskih znamenitosti grada, učesnici će imati priliku da prisustvuju kulturnim događajima i da posete Konjički klub ‘Čegar’. Poseta Gradskoj kući predstavlja jedan od važnih delova programa, pružajući deci mogućnost da se upoznaju sa radom lokalne samouprave i značajem institucija u zajednici“, naveli su u NKC.

Cilj ove manifestacije, koja predstavlja primer u Srbiji, jeste da se talentovana deca sa Kosova i Metohije upoznaju sa bogatom prošlošću, tradicijom i nasleđem Niša i okoline. Istovremeno, omogućavajući im da budu deo aktuelnih događaja vezanih za kulturu, umetnost i sport, kao i da sarađuju sa poznatim umetnicima i vršnjacima sa ovog područja.

Glas Juga


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.