Uskoro optužnica za slučaj Dubrava

Protiv osumnjičenih za slučaj Dubrava uskoro će biti podignuta optužnica - potvrdio je za RTK tužilac Specijalnog tužilaštva, Iljir Morina.
Image
Foto: RTK

On je rekao da su istrage već završene.

„Uhapsili smo osumnjičenog za masakr u Dubravi, istraga je u toku već duže vreme. Istrage u ovom slučaju smo već završili i u fazi smo procene dokaza za mogućnost da u roku od nedelja, ako ne i meseci, podignemo optužnicu u ovom slučaju“, rekao je Morina za RTK.

Prema njegovim rečima, drugi slučaj je slučaj Staradrane, gde je ubijeno 16 civila.

„I u tom slučaju istrage su završene, obrađujemo dosije sa mogućnošću podizanja optužnice u roku od nekoliko nedelja“, dodao je on.

„Nažalost, imamo samo prvu opciju – prikupljanje dokaza na teritoriji Kosova. Nedostaje saradnja sa Srbijom, što je, nažalost, velika prepreka u našem radu. Svi optuženi su begunci i pretpostavljamo, a za neke čak znamo da žive u Republici Srbiji“, podvukao je Morina.

Specijalni tužilac je rekao da je povećanjem broja istražitelja omogućeno prikupljanje činjenica i da se više radi na rasvjetljavanju i kažnjavanju počinilaca ratnih zločina.

RKP: Za slučaj Dubrava prošle godine uhapšen je G.M. srpske nacionalnosti, a ovde godine D.M., takođe srpske nacionalnosti.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.