Vučić o Banjskoj: Porodice poginulih Srba nisu dobili nalaze obdukcije, Priština ih krije

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o Kosovu istakao je da "porodice Srba poginulih u Banjskoj još nisu dobili nalaze obdukcije" i da ih Priština "krije".
Image
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

„Priština i dalje krije nalaze obdukcije… Bezbroj puta smo ih molili”, istakao je Vučić, u svom današnjem obraćanju javnosti, doadjući da „nikada nisu rekli ko je izvršio obdukciju“.

Porodice nisu dobile obdukcioni nalaz zato što je Albanijan post objavio detalje sastanka Kurtija i specijalnih jedinica koje su pretile štrajkom. Kurti je tada kritikovao specijalce da ništa nisu uradili u Banjskoj i da su samo ubili ljude snajperom iz daljine. Specijalci su odgovorili da nije tačno da su svi ubijeni snajperom iz daljine. To je ono što smo i mi govorili – kazao je on.

Vučić je naglasio da će tražiti da se „ispita kako su i zašto hladnokrvno pobijeni“.

„Za nas su to ljudi. I dok je sveta i veka, tražićemo da se ispita kako su i zašto hladnokrvno pobijeni“, poručio je Predsednik Srbije.

„Srbija želi da sprovede sve ono što je rekla“

Vučić ukazuje i da Aljbin Kurti ne želi da sprovede nijedan sporazum, a Srbija želi da sprovede ono što je rekla.

„Srbija će da sprovede sve ono što smo rekli, dakle, na pristojan način, na korektan način, ali ćemo takođe da čekamo formiranje Zajednice srpskih opština“, dodao je,

On je istakao da se „Srbija uvek trudila da postigne kompromise i da će to raditi i ubuduće“.

“Što se tiče različitih stvari koje smo već uradili, od ličnih karata do tablica, do svega drugog, dakle, na različite načine, uvek smo se trudili da postignemo kompromis. Trudićemo se i u budućnosti. I uvek smo govorili da smo za otvoreni Balkan, da nemamo nikakav problem sa tim, ali da ćemo uvek da postavimo takozvane disklejmere, koji će jasno da stave do znanja svakome da Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova. Ponoviću, da Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova i neće priznati nezavisnost Kosova“, poručio je Vučić.

On je istakao i da Srbija neće prihvatiti bilo kakav dokument koji obavezuje na podršku i pomoć Kosovu u članstvu u UN, organizacijama, institucijama i agencijama UN.

„Ni dugoročno, ni kratkoročno nećemo prihvatiti takvu odluku“, naveo je, dodajući da očekuje da će se upravo oko toga otvoriti „široka polemika“ u januaru.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.