Vučić o glasanju na KiM: Za Srbe postoje jedna pravila, za Albance potpuno druga

Izjavio predsednik Srbije
Image
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas, komentarišući što Srbi neće moći na Kosovu i Metohiji da glasaju za izbore koji će u Srbiji biti održani 17. decembra, da za „Srbe postoje jedna pravila, a za Albance propuno druga“.

„Tu se ništa neće promeniti ni u budućnosti, bar kada je u pitanju Kvinta i odnos tih velikih zapadnih sila koje su porodile takozvanu nezavisnost Kosova“, rekao je Vučić novinarima nakon obilaska nove vojne opreme na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Upitan očekuje li reakciju međunarodne zajednice, kazao je da je nekoliko dana ranije, na konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom rekao da očekuje da će oni „da izdaju saopštenje“.

„Da sačekamo da vidimo da li će uopšte da izdaju to saopštenje. Iako izdaju, maksimalno je da izdaju da je to suprotno demokratskim normama i da su se nadali da će on uraditi nešto drugačije. Ali i to saopštenje je pod znakom pitanja. U svakom slučajum ne očekujte ništa više od toga“, rekao je Vučić.

Pored toga, srpski predsednik je novinarima rekao da smatra da je svih pet država Evropske unije koje ne priznaju nezavisnost Kosova i dalje „čvrsto opredeljeno“ da ostane pri tom stavu.

„Među njima se Španija i Kipar u tome najviše drže, a ne vidim nikakvu bojazan i da će ostale države promeniti mišljenje“, izjavio je Vučić uz kojeg je u Batajnici tokom razgledanja novonabavljenog naoružanja i vojne opreme pridružio ambasador Španije u Beogradu Raul Bartolome Molina.

Beta


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.