Priština: Okončano ročiste na suđenju bivšim policajcima, povučena optužnica protiv N. G.

Predmet protiv N. G. bivšeg policajca srpske nacionalnosti zatvoren i odstranjen iz optužnice, potvrdio za Kontakt Plus advokat Musa Damati.
Image
Foto: Kontakt Plus

U Osnovnom sudu u Prištini danas je okončano ročište završnom rečju optuženih i njihovih advokata u slučaju 20 bivših policajaca srpske nacionalnosti na severu Kosova osumnjičenih za zloupotrebu službenih položaja i dužnosti.

Specijalno tužilaštvo je tokom današnjeg ročišta odustalo od optužnice podignute protiv N. G. kazao je za Kontakt Plus advokat Musa Damati.

On je naglasio da je predmet protiv N. G. zatvoren i odstranjen iz optužnice.

Prema Damatijevim rečima, tokom narednih dana biće izrečene presude ostalim optuženima.

Podsetimo, Kosovska policija je uhapsila 2019. godine 33 osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su zloupotrebile službene položaje.

Godinu dana kasnije Specijalno tužilaštvo je podiglo optuznicu protiv pomenutih lica, od kojih je tada njih ukupno 20 bilo zaposleno u Kosovskoj policiji.

U optužnici je pisalo da su osumnjičeni počinili krivična dela “Zloupotreba službenog položaja”, “Primanje mita”, “Krijumčarenje robe” i “Neovlašćeno posedovanje oružja”.

Tužilac je tvrdio da su pomenuta lica dozvoljavala i omogućavala krijumčarenje robe različitih vrsta ilegalnim putevima iz centralne Srbije na Kosovo i obrnuto.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.