Atić predlaže dodelu finansijske pomoći deci i mladim parovima

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Erden Atić, uputio je danas skupštini opštine predlog za dodelu pomoći, odnosno subvencija za decu rođenu u 2024. godini i mlade parove.
Image
Foto: Kontakt Plus

O svom predlogu izvestio je večeras, odnosno nekoliko sati nakon što je predata peticija za njegovu smenu, piše KoSSev.

„Kao što smo se obavezali, daćemo sve od sebe da ispunimo naša obećanja“, poručio je na svom Fejsbuk profilu gradonačelnik Severne Mitrovice.

Atić je objavio dokument, odnosno predlog za Odluku o subvencionisanju, koji je uputio predsedniku Skupštine opštine Severna Mitrovica.

Predlog predviđa finansijsku podršku za decu rođenu 2024. godine kao i za mlade parove koji se venčaju tokom 2024. godine.

„Deca rođena 2024. godine biće subvencionisana u iznosu od 300 evra, dok će mladi parovi biti podržani finansijskim sredstvima u iznosu od 500 evra“, navodi se u predlogu.

Predviđeno je da se iznos sredstava za decu uplati na žiro račun majke, a za parove na račun supruge.

Atićev predlog o subvencionisanju poslat je predsedavajućem SO Severna Mitrovica u istom danu kada su članovi inicijativne grupe istoj osobi uputile peticiju sa prikupljenim potpisima za smenu gradonačelnika.

Potpisivanje peticije za smenu Erdena Atića, započeto je i završeno prošle nedelje. Za tri dana prikupljeno je 4,148 potpisa, odnosno više od 20 odsto od ukupnog broja birača, koliko je predviđeno Administrativnim uputstvom za smenu gradonačelnika.

Inače, Atić je na mesto gradonačelnika Severne Mitrovice došao putem izbora održanih aprila prošle godine, koje su Srbi bojkotovali, a nakon što su prethodno napustili kosovske institucije.

Na isti su način na mesto gradonačelnika došli i oni u Leposaviću, Zubinom Potoku, kao i Zvečanu, gde je takođe pokrenuta procedura za njihovu smenu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.