Izložba „U grču“ i radionica o vizualizaciji podataka i veštačkoj inteligenciji u Evropskoj kući

Izložba „U grču“ i radionica o vizualizaciji podataka i veštačkoj inteligenciji biće organizovane naredne sedmice u Evropskoj kući, u severnom delu Mitrovice.
Image
Foto: Kontakt Plus

Izložba skulptura i radova pod nazivom „U grču“ Stefana Boškoćevića biće otvorena 12. juna, u 17.00 časova u prostorijama Evropske kuće.

„Tokom samog otvaranja, autor izložbe će razgovarati o rađanju ideje, viziji izložbe i budućim poduhvatima“, navode iz Evropske kuće.

Izložba će biti dostupna za posetioce narednih mesec dana.

Sutradan, 13. juna, biće održan masterklas o vizualizaciji podataka i veštačkoj inteligenciji.

„Radionica pruža učesnicima alate i samopouzdanje potrebno za efikasnu analizu podataka i vizuelno predstavljanje uvida. Savladavanjem ovih veština, učesnici će biti bolje opremljeni za navigaciju kroz pejzaž zasnovan na podacima kroz različite industrije i profesije“, pojašnjavaju iz Evropske kuće.

Dodaju da nije potrebno prethodno iskustvo u analizi podataka ili vizuelizaciji, što ovu radionicu čini pogodnom i za početnike i za pojedince koji žele da ojačaju svoje postojeće veštine.

Ključne teme za obradu su: Uvod u analizu i vizuelizaciju podataka; čišćenje i priprema podataka; primer alata za vizuelizaciju podataka; vizuelizacija podataka: kako ispričati priču sa podacima i uvod u AI u analizi podataka.

Zainteresovani se mogu prijaviti na info@europhouse-kosovo.com ili jtimotijevic@europehouse-kosovo.com.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.