Izložba Zorane Stevanović 6. aprila u Akvarijusu

Izložba crteža „Zorana Zorani grize rep“, Zorane Stevanović, biće otvorena u subotu, 6. aprila, u Akvarijusu, u Kosovskoj Mitrovici.
Image
Foto: PKC "Akvarijus"

Likovna i vizuelna umetnica Zorana Stevanović iz Beograda gošća je „Akvarijusa“ za april mesec, u okviru II Mitrovičke umetničke rezidencije.

Zorana Stevanović rođena je 1999. godine u Leskovcu. Osnovne i master studije završila je na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu gde trenutno pohađa doktorske studije, u klasi profesorke Olivere Parlić.

Prvu samostalnu izložbu pod nazivom „Pod sjajem šećernih zvezda“ imala je 2023. godine u Galeriji Doma omladine Beograda, kao i eksperimentalni performans „Valjam se u kešu“ u prostoru FLU Open Laba i u okviru Inter/Akcije 2023. u Kamenoj kući Banjskog dvora u Banja Luci. Osim toga učestvovala je na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Učestvovala na Letnjoj školi Art Salto Univerziteta umetnosti u Beogradu 2023, kao i na međunarodnoj studentskoj koloniji Tršić 2022. Dobitnica je Velike nagrade ,,Rista i Beta Vukanović, slikari“, za 2022/23 godinu, koju dodeljuje Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu.

U svojoj umetničkoj praksi koristi se različitim medijima, kao što su skulpture, instalacije, crtež i performans…

Tokom boravka na Kosovu Zorana Stevanović stvoriće novo umetničko delo inspirisano boravkom u Mitrovici, koja će biti prezentovana na završnoj multimedijalnoj izložbi Mitrovičke umetničke rezidencije krajem maja.

Otvaranje izložbe je u 20.00 časova, a ulaz je slobodan.

U nastavku programa predviđena je interaktivna umetnička radionica, kao i razgovor sa autorkom.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.