Marjanović: Smeh je, uprkos svemu, terapija i lek za sve loše što nas okružuje

Monodrama „Sam protiv NATO“ glumca Dragana Bože Marjanovića izvedena je večeras u Mitrovičkom dvoru u Kosovskoj Mitrovici.
Image
Foto: Kontakt plus

Marjanović je izrazio zadovljstvo što je ponovo pred publikom u Kosovskoj Mitrovici, ističući da predstava koju igra 25 godina, opstaje i izvodi se sa istim žarom i istim interesovanjem publike, što pokazuje da je u pitanju vanvremenska tema i da je ono što nas je zadesilo ostalo duboko zapisano kod nas.

“Čest sam gost u Kosovskoj Mitrovici u Studentskom centru, po prvi put sam ovde, jako lepa sala i jako mi se dopada što nastavljam da dolazim ovde, jer nekako mi se čini da svi mi imamo obavezu da budemo ovde i da smo mi ti koji možemo da pružimo podršku i da kažemo ovim ljudima da nisu sami”, naveo je naš poznati glumac.

Marjanović je dodao da se trudi da kroz svoj dolazak publiku nasmeje, uz ocenu da je smeh u današnje vreme neophodan.

“Smeh je terapija, smeh je lek uprkos svim dramatičnim, globalnim dešavanjima oko nas. Komedija svakako da prija, a ja sam tu da nasmejem publiku i tako je bilo i večeras”, naglasio je Marjanović.

Monodrama koju je publici u Kosovskoj Mitrovici predstavio Marjanović nastala je tokom bombardovanja Jugoslavije, kroz dosta istinitih likova koji su provučeni kroz sarkastičnu i duhovitu prizmu.

Pored želje autora da nasmeje, ova monokomedija podseća da ono što je bilo nikako i nikada ne sme da bude zaboravljeno.

Organizator ovog događaja bio je Kulturni centar „Dragica Žarković“, a pokrovitelj Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.