Odbor za pomoć KiM: Prvih 200 novogodišnjih paketića za decu i mlade Udruženja „Podrži me“

Prvih 200 paketića za deo dece i mladih u Kosovskoj Mitrovici.
Image
Foto: Odbor za pomoć KiM

Sutra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 200 novogodišnjih paketića biće uručeno deci i mladima sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja „Podrži me“, kao i korisnicima njihovog dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici. Radi se o prvoj podeli paketića za decu sa Kosova i Metohije.

Podela paketića biće organizovana u Dnevnom centru ovog udruženja, u 12 časova, uz kulturni program mlade pevačke amaterske grupe „Kamenički biseri“ iz Kosovske Kamenice.

Paketiće je obezbedio Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke u velikoj humanitarnoj akciji preko osnovnih i srednjih škola Republike Srpske.

„Ovu decu i mlade želimo prve obradovati jer oni su uvek posebna briga Odbora od osnivanja 2017.godine. Želimo da im ulepšamo dan“ – naveli su iz odbora, uz zahvalnost Kameničkim biserima koji će doći kod svojih vršnjaka u Kosovsku Mitrovicu i pokloniti im svoj program.

Iz odbora podsećaju da osnovci i srednjoškolci do 31. decembra u Republici Srpskoj sakupljaju sredstva preko njihovog odbora.

Do sada je učestvovalo oko 60 osnovnih i srednjih škola, odnosno oko 35.000 učenika. Kako akcija traje do 31. decembra, očekuje se da će na taj način, zahvaljujući humanosti vršnjaka iz Republike Srpske, biti obezbeđeno preko 2 000 paketića – navode iz odbora.

Dodaju da je plan da paketići budu podeljeni osnovnim školama i predškolskim ustanovama na Kosovu i Metohiji, odnosno da „izmame preko 2.000 osmeha deci čiji je osmeh najvredniji“.

Pročitajte još:

Udruženje roditelja „Podrži me“: Humanitarni bazar u ponedeljak u Kosovskoj Mitrovici


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.