Učenici OŠ „Branko Radičević“ podelili paketiće đacima ŠOSO „Kosovski božur“

Još jedna inkluzivna radionica u školi „Kosovski božur“
Image
Foto: Radio Mitrovica sever

Učenici Osnovne škole „Branko Radičević“ danas su zajedno sa svojim vršnjacima iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“ učestvovali u inkluzivnoj radionici koja je organizovana u susret novogodišnjim praznicima.

Oni su sa svojim drugarima učestvovali u izradi novogodišnjih čestitki i sportskim aktivnostima.

Učenici OŠ „Branko Radičević“ su, na inicijativu učiteljica i nastavnica, za svoje drugare pripremili i podelili im poklon paketiće.

„Danas su došli da se zajedno druže, da pripremaju novogodišnje čestitke i da jednim dobrim gestom pokažu koliko su veliki i uspešni u ovim trenucima. Njihovi roditelji treba da budu ponosni, jer su svoju decu dobro vaspitali, a učitelji i nastavnici te škole nadograđuju njihovo vaspitanje i pomažu da se ta deca razvijaju u pravom smeru, da imaju empatiju prema svojim vršnjacima, koji su malo drugačiji od njih“, navodi direktorka ŠOSO „Kosovski božur“, Marta Popović.

Popović dodaje da je veoma važno da mališani razvijaju osećaj empatije i imaju razumevanja za nedostatke.

„Uvek kažemo da na deci i omladini svet ostaje. Negde sam i ponosna, što se razvila ta svest da decu usmeravamo na pravi put, da imaju osećaj prema svojim vršnjacima, da im pomažu i da imaju razumevanja za sve njihove nedostatke. Mislim da je to pravi put kojim našu omladinu treba usmeravati da bi nam društvo bilo što kvalitetnije i što bolje“, poručuje Popović.

Inkluzivne radionice predstavljaju dobar vid podizanja svesti o inkluziji, jer se deca na sebi svojstven način kroz druženje, igru i ostale aktivnosti zbliže i razvijaju osećaj empatije.

Radio Mitrovica sever


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.