Advokat o uhapšenom na Jarinju: Službeno se ne povezuje sa Banjskom

Srbin L.J. koji je juče uhapšen na Jarinju se "službeno" ne povezuje sa napadom u Banjskoj, potvrdio je za KoSSev njegov advokat, Azdren Hodža.
Image
Foto: Kontakt Plus

L.J. se na teret stavlja neovlašćeno posedovanje oružja – potvrdio je advokat. Njemu je određeno 48-časovno zadržavanje.

„Zadržavanje i dalje traje, ono ističe sutra popodne. Tako da očekujemo da će sutra ujutru biti održana sednica o tome da li će se odrediti pritvor ili ne, odnosno mera bezbednosti, tokom postupka“, kazao je Hodža za KoSSev.

On se osvrnuo na navode direktora Kosovske policije Gazmenda Hodže o tome da će biti istražena „moguća istorija“ njegovog branjenika sa događajima u Banjskoj, 24. septembra.

„On je ispitivan za krivično delo neovlašćeno držanje oružja, tako piše u izjavi kada je zadržan, a tako piše i u dokumentu o zadržavanju“, kazao je.

Ipak, poručuje da ne zna „šta može proizaći iz svega toga“.

Podsetimo, L.J. priveden je, kako je saopšteno iz Srpske liste i Kancelarije za KiM, na prelazu Jarinje, a na putu ka Vrnjačkoj Banji, na sahranu S.N. koji je ubijen u Banjskoj gde se 24. septembra dogodio oružani sukob između grupe Srba i Kosovske policije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.