Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Advokat Vasić: Ročište zatvoreno za javnost na nezakonit način

Advokat Slađana Trajkovića Dejan A. Vasić nakon današnjeg suđenja izjavio je da je sudija zabranila da se javno govori o dešavanjima u sudnici.
Image
Foto: Kim

Slađanova supruga Suzana navela je da se radi o političkom pitanju i da njen suprug ispašta nevin. Sledeće ročište zakazano je za 11. septembar.

U Osnovnom sudu u Prištini održano je drugo ročište u slučaju bivšeg kosovskog policajca Slađana Trajkovića iz Severne Mitrovice, kojeg Specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin na Kosovu u periodu od 1998. do 1999. godine. Ročište je bilo zatvoreno za javnost, a pretresu je prisustvovala porodica Slađana Trajkovića.

Advokat Dejan A. Vasić navodi da je učinjena bitna povreda postupka, jer je ročište bilo zatvoreno za javnost na nezakonit način.

„To pitanje će biti raspravljeno nekada kada se ovaj predmet nađe pred Apelacionim sudom. Mislim da smo danas na ovom suđenju učinili bitnu povredu postupka zato što je vama (medijima) uskraćeno to pravo da pratite ono što se u sudnici desilo, a sudija je sa druge strane, zabranila da se o tome javno govori“, kazao je on.

Vasić je dodao da je i današnje ročište odloženo zato što Tužilaštvo nije dostavilo potpunu dokumentaciju o slučaju, kao i prvi put.

Slađanova supruga Suzana Trajković navodi da je učinjena velika nepravda, kao i da je Slađan uhapšen zbog, kako dodaje, “nečijeg interesa”.

“Samim tim što je suđenje bilo zatvoreno za javnost, to ukazuje na jednu činjenicu, a to je da nemaju dovoljno dokaza, da se sve radi protivzakonito i protivpravno. Ovo je sve političko pitanje i najgore je što Slađan ispašta i bez ikakvog dokaza on i dalje trune u njihovim zatvorima. Ovo je čista diskriminacija Slađanovog branjenika, Slađana, a i svih nas. Čini se velika nepravda. Nas kao porodicu ne interesuje političko pitanje, Slađan je uhapšen zbog nečijih interesa, a nadam se da će se to i dokazati. Mogu samo da poručim da se plaše Boga.“

Naredno ročište zakazano je za 11. septembar.

Podsetimo, bivši kosovski policajac Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra 2022. u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici. U optužnici koja je protiv njega podignuta 12. jula tereti se da je tokom sukoba na Kosovu u periodu od 1998. do 1999. godine u regionu Vučitrna, pojedinačno i u saučesništvu sa drugim licima, kao pripadnik srpskih policijskih i vojnih snaga činio ratne zločine.

Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.