Ansambl „Venac“ u okviru humanitarne akcije u poseti Laktašima i Gradišci

Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“, u okviru humanitarne akcije, prošlog meseca boravio je u Republici Srpskoj.
Image
Foto: Ansambl "Venac"

Tom prilikom održao je celovečernje koncerte u Laktašima i Gradišci koji su za rezultat imali prikupljanje humanitarne pomoći za decu na Kosovu i Metohiji.

Iz ansambla navode da su se u Republici Srpskoj osetili „među svojima“.

„Ono što posebno izdvaja ovu turneju od nekih drugih jeste možda mnogima neobjašnjiva potreba Srba iz Republike Srpske da pokažu solidarnost, humanost i saosećajnost sa svojim narodom na Kosovu i Metohiji koji iz godine u godinu živi u sve većoj neizvesnosti i opasnosti“, ističu iz ansambla.

Kako navode, domaćini iz Laktaša, KUD “Slavko Mandić”, organizovali su akciju prikupljanja školskog pribora za pomoć socijalno ugroženim porodicama i samohranim roditeljima na Kosovu i Metohiji, dok je slatkiše darovao sam ansambl.

U dogovoru sa Centrom za socijalni rad Priština-Gračanica, pokloni su podeljeni onima kojima su najpotrebniji.

Takođe, nastupom humanitarnog karaktera u okviru ove akcije prikupljeno je 1.000 evra. U dogovoru sa Eparhijom raško-prizrenskom ova sredstva su uplaćena udruženju „Majka devet Jugovića“, sa ciljem dostavljanja novca najugroženijima.

Domaćinima i organizatorima zahvalili su na gostoprimstvu.

„Veliko hvala svima onima koji su dali doprinos ovim akcijama, čime su pored tog materijalnog dela pomoći poslali i jednu važnu poruku svim Srbima na Kosovu i Metohiji, a to je da nisu sami i da neko uvek misli na njih, što je mnogo vrednije od bilo koje donacije ili pomoći koja je pristigla na njihove adrese“, poručili su iz ansambla „Venac“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.