Apelacioni sud odbio žalbe trojice Srba, ostaju u pritvoru

Apelacioni sud u Prištini odbio je kao neosnovane žalbe na rešenje o produženju pritvora trojici Srba uhapšenih nakon sukoba u Banjskoj u septembru prošle godine.
Image
Foto: Kontakt Plus

Time je potvrđena odluka Osnovnog suda da im se produži mera pritvora za još dva meseca.

Kako je navedeno u saopštenju Apelacionog suda, drugostepeno veće je ocenilo da ostavljanjem okrivljenih na slobodi postoji rizik da će ponoviti krivična dela ili počiniti druga krivična dela, kao i da postoji mogućnost da će uticati na svedoke ili napustiti Kosovo u cilju izbegavanja krivične odgovornosti za krivična dela za koja su osumnjičeni.

Predmetno veće nije našlo razumnog osnova u odnosu na konkretne okolnosti da odredi bilo kakve blaže mere, jer nijedna od drugih mera ne bi otklonila rizik, navodi se u saopštenju.

Advokat uhapšenog V. T., Miloš Delević je za Tanjug izjavio da je ovo očekivana odluka i dodao da veruje da će se osumnjičenima u ovom postupku pritvor još dugo produžavati.

„Sva rešenja su istovetna, samo se menjaju datumi. Pritvor se produžava po svim osnovama predviđenim zakonom. Verujem da će još dugo produžavati pritvor osumnjičenima u ovom predmetu“, rekao je Delević.

Osnovni sud u Prištini je 21. juna doneo rešenje o produženju pritvora za dva meseca trojici Srba V. T., D. M. i B. S. uhapšenima nakon sukoba u Banjskoj, a koji su osumnjičeni za navodno počinjena teška krivična dela protiv „ustavnog poretka i bezbednosti Kosova“. Oni su u pritvoru od septembra 2023. godine.

Tanjug/RTV


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.