Bend „Fabrika za ljubav“ objavio prvu autorsku pesmu: „Da ne bude rata“

Mitrovički bend "Fabrika za ljubav" objavio je svoju prvu autorsku pesmu "Da ne bude rata".
Image
Foto: Video printscreen

Autor pesme, gitarista i vokal u bendu je Nenad Milošević. Profesor, lekar, ali i autor istoimene zbirke pesama za decu „Fabrika za ljubav“.

Pesma „Da ne bude rata“ počinje onim što neretko obeležava dane na severu Kosova – sirenom za uzbunu. Tekst opisuje ono što su strahovi građana.

„Nemiri se spremaju.
Takve priče kolaju.
Sve mi na to miriše,
zato mi se ne diše“ – glasi deo teksta.

Refren nosi ključnu poruku:

„Voleo bih da ne bude rata.
Dosta je suza majke zbog brata!
Za ulice mirne i parkove,
molim ti se Gospode“.

„Voleli bismo da ne bude rata.
Slobodi svako da otvori vrata.
Ljubav planetu da ispuni,
a nama mir da se dogodi“.

Iza teksta, muzike, aranžmana takođe stoji Milošević. Bas gitaru svira Nemanja Mišić koji je i prateći vokal, za bubnjem i takođe prateći vokal je – Filip Milovanović.

Pesmu su dodatno obogatili dečiji vokali – Sofija Bulić, Petra Vasić, Nađa Bulić, Jovana Trpković, Luka Živković i Lenka Trpković, a video – Jakov Milošević, Snežana Denić Miljojković, Zora Pavlović.

Muzičko tonski studio je TILLCO STUDIO, a iza video produkcije stoji Bay Bees Studio.

Rok sastav Fabrika za ljubav nastavlja sa radom u studiju i predstaviće se prvim albumom do kraja godine. U osnovi svih pesama je ljubav, a motivi su stvarni, uz autorove fikcije i predstave tamo gde je to bilo neizbežno.

Fabrika za ljubav Nenada Miloševića je i, navodi se, multiumetnički projekat za, kako je istaknuto – promociju ljubavi kao jedne od vrhunskih humanih vrednosti. Iako je Milošević sa stvaranjem sadržaja počeo pre mnogo godina, prva realizacija se vezuje za objavljivanje knjige poezije za decu 2021. godine upravo pod nazivom “Fabrika za ljubav” za koju je u planu priprema video prezentacija pesama.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.