Blokada u Beogradu: Demonstranti napravili „kamp“ na ulici

Studenti protiv neregularnosti na izborima.
Image
Foto: Tanjug

Studenti, srednjoškolci i mladi okupljeni oko inicijative „Borba“ počeli su 24-časovnu blokadu ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u Beogradu, na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Birčaninove.

Aktivista Ivan Bjelić izjavio je da će pokušati da izvrše pritisak kako bi Ministarstvo državne uprave i samouprave ispunilo njihove zahteve.

„Pošto mi nemamo javni servis da objasnimo ljudima šta se dešava, moraćemo to na ulici“, kazao je.

Studentkinja Emilija Milenković kaže da će grupa mladih postaviti šatore na raskrsnici ulica Birčaninove i Kneza Miloša.

„Tu ćemo ceo dan imati blokadu“, poručila je ona.

Studenti od podneva blokiraju centar Beograda zbog neregularnosti na izborima 17. decembra i od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu traže da otvori birački spisak. Kako su najavili, blokada će trajati 24 sata, nakon čega će se u subotu u 12.00 pridružiti skupu inicijative „ProGlas“ kod Terazijske česme.

Bend Šajzerbiterlemon nastupio u centu Beograda u majicama pokreta „Borba“

Beogradski mladi rok bend „Šajzerbiterlemon“ nastupio je u centru Beograda u majicama neformalne studentske grupe „Borba“ koja organizuje proteste zbog navodnih izbornih neregularnosti.

„Šajzerbiterlemon“ je svirao kod Filozofskog fakulteta, na manifestaciji „Beogradska zima“, koju organizuju Grad Beograd i Dom omladine Beograda, javlja reporter agencije Beta.

Studenti i mladi aktivisti pisali evropskim institucijama o razlozima protesta

Neformalna grupa studenta i mladih aktivista “Borba” koja već skoro dve nedelje protestuje u cilju poništavanja izbora i otvaranja i ažuriranja biračkog spiska danas je poslala pismo evropskim institucijama i drugim međunarodnim organizacijama u kome ih obaveštava o razlozima za protest, ali i o zahtevima koje imaju prema domaćim institucijama, ali i međunarodim telima.

Šapić se izvinio zbog blokade

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić izvinio se danas svim Beograđanima i turistima zbog nezapamćenih saobraćajnih gužvi, a koje su, kako je rekao, uzrokovane nelegalnim blokadama glavnih saobraćajnica, preneo je Beoinfo.

Bjelić: Nakon tribine i disk džokeja dolazi Zoran Kesić

Jedan od organizatora protesta Ivan Bjelić izjavio je da u 18 časova počinje tribina na blokadi na kojoj će govoriti sociolozi i psiholozi, a nakon toga kreće disk džokej u 19 časova.

„Možda se tribina oduži zbog postavljanja pitanja zainteresovanih, a centralna tema tribine je: ‘Ko je ukrao glasove’? Imamo i deo koji se tiče korupcije u izbornom inženjeringu, odnosno selidbi birača. Nakon toga imamo stend ap šou, kao i Zorana Kesića“, rekao je Bjelić u uključenju u emisiju Dan uživo.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.