Boško Obradović podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika Dveri

Lider pokreta Dveri Boško Obradović podneo je neopozivu ostavku na mesto predsednika stranke zbog, kako je rekao, izbornog neuspeha.
Image
Foto: N1

Boško Obradović je, na konferenciji za medije u centrali Srpskog pokreta Dveri, pročitao i potpisao neopozivu ostavku, navodeći da je razlog za to izborni neuspeh.

„Ako se ostvari izborni neuspeh, posebno ako ste duže u politici, ne može se ostati na čelu političke organizacije, bez obzira na sve objektivne okolnosti koje su do toga dovele i na koje se nije moglo uticati“, rekao je Obradović, saopštio je Srpski pokret Dveri.

Kako je naglasio, ostavku podnosi bez obzira da li će nakon ponovljenog glasanja na određenom broju mesta na republičkim ili beogradskim izborima lista Dveri i Zavetnika preći cenzus i zadržati parlamentarni status ili ne.

„Ostavku nisam odmah podneo samo iz razloga što se nikada ne povlačim usred borbe i što sam želeo da pravnu borbu protiv nove izborne krađe dovedem do kraja“, dodao je Obradović.

„Naši prigovori su pred nadležnim državnim institucijama i sada je sve na njima, kao i na jedinstvu opozicije koja treba da istraje u zahtevima za poništavanje i ponavljanje izbora na svim nivoima u maju 2024. godine, istovremeno sa preostalim lokalnim izborima, ali uz drastično poboljšanje izbornih uslova, jer novi izbori pod istim uslovima nemaju smisla“, rekao je, imeđu ostalog, Obradović.

„Želim svaki uspeh novom rukovodstvu pokreta Dveri. Ideja Dveri je neuništiva i veća od bilo kog pojedinca, zato nema očajavanja, ali ima morala i preuzimanja odgovornosti u politici“, zaključio je Obradović.

Tanjug/RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.