Brnabić uoči samita Berlinskog procesa: Štitiću i braniti interese Srbije

Premijerka Ana Brnabić je rekla da na današnjem samitu Berlinskog procesa u Tirani ne očekuje lake razgovore, te da će štititi i braniti interese Srbije.
Image
Foto: Tanjug

Brnabić je uoči skupa rekla da od prošlog Berlinskog samita u novembru prošle godine krenula kriza na Kosovu, a Aljbin Kurti započeo agresiju nad Srbima na Kosovu.

„Proglasio smenu direktora policije regiona Sever i time je praktično krenula nestabilnost jer je time srušio multietničku policiju na severu Kosova. Niko to nije osudio, niko nije rekao da je to suprotno Briselskom sporazumu. To je prošlo i od tada su stvari krenule nizbrdo“, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da očekuje da će biti potpisani sporazumi o prepoznavanju kvalifikacija za lekare i medicinske sestre između zemalja regiona.

Srpska premijerka je najavila da će na marginama samita imati sastanak sa španskim premijerom Pedrom Sančezom, ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Džejmsom Kleverlijem i grčkim premijerom Kirijakosom Micitakisom, sa kojima će razgovarati o produbljivanju ekonomske saradnje.

Srna/N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.