Dačić zbog zastave Kosova odbio da se fotografiše sa ostalim ministrima

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbio je da se fotografiše sa ostalim učesnicima ministarskog sastanaka Berlinskog procesa u Tirani.
Image
Foto: Tanjug/AP Photo/Franc Zhurda

Juronjuz Albanija (Euronews.al) prenosi da Dačića nema na zajedničkoj fotografiji zbog zastave Kosova koja je, kao i druge zastave, bila u pozadini, iza učesnika sastanka, među kojima su bili šefovi diplomatija Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova i Severne Makedonije, nemačka ministarka Analena Berbok i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji.

Na današnjem sastanku, pored ministara iz regiona, Berbok i Varhejija, učestvovali su i predstavnici više članica EU – Austrije, Grčke, Mađarske, Španije, Holandije i Rumunije, kao i Saveta za regionalnu saradnju (RCC) i Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO).

Berlinski proces je diplomatska inicijativa bivše nemačke kancelarke Angele Merkel, pokrenuta 2014. godine s ciljem da se podrži mirna, stabilna i demokratska budućnost Zapadnog Balkana, da se unaprede regionalna saradnja i evrointegracije regiona.

N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.