Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Priština: Lučić sa predstavnicima međunarodne zajednice o zabrani rada firmi “MTS D.O.O”

Generalni direktor kompanije “Telekom Srbija” Vladimir Lučić, razgovarao je u Prištini sa predstavnicima međunarodne zajednice o odluci kosovske vlade da poništi licencu za rad firmi “MTS D.O.O”.
Image
Foto: Radio Kim

Lučić je rekao novinarima da u petak ističe rok do kojeg nadležne institucije treba da donesu odluku u vezi žalbe koju je “Telekom Srbija” podnela.

On je predstavnicima međunarodne zajednice predstavio sve posledice eventualno negativne odluke prištinskih vlasti, javlja Radio Kim.

Lučić je naveo da “MTS D.O.O” radi onako kako je definisano Briselskim sporazumom i da bi njegovo gašenje značilo kršenje tog dokumenta koji su potpisale delegacije Beograda i Prištine.

„Ako je Briselskim sporazumom iz 2015. godine definisano kako radi ‘MTS’, a mi radimo isključivo u korist korisnika i uopšte ni na koji način ne smetamo ovim vlastima – ovo gašenje na nezakonit način imalo bi velike posledice. To je dodatni pritisak na srpsku zajednicu da se seli“, kazao je on.

Generalni direktor kompanije “Telekom Srbija” je naglasio da su mu predstavnici međunarodne zajednice dali podršku i da ga to ohrabruje da nastavi da se bori u ovom slučaju.

„Ambasade smo informisali i o tome da smo limitirani po pitanju broja repetitora u delovima Kosova gde su većina Srbi“, rekao je Lučić.

Agencija za registraciju poslovanja u Prištini donela je 31. jula odluku kojom se ukida kompanija “MTS D.O.O”.

“MTS D.O.O” je osnovan kao takozvana ćerka firma “Telekoma Srbije” na osnovu Briselskog sporazuma o telekomunikacijama iz 2013. godine.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.