Dronovi za Kosovsku policiju i PIK

Sporazum o primopredaji dronova koje će koristiti Kosovska policija i Policijski inspektorat Kosova, potpisan je danas u Prištini.
Image
Foto: Kosovska policija

Sporazum su potpisali generalni direktor Kosovske policije Gazmend Hodža, izvršni direktor Policijskog inspektorata Kosova (PIK) Kuštrim Hodaj i ambasador SAD-a u Prištini Džefri Hovenijer.

Radi se o šest dronova koje će koristiti Kosovska policija, dok je jedan pripao PIK-u.

Generalni direktor Kosovske policije Gazmend Hodža, izrazio je zahvalnost američkoj ambasadi na, kako je rekao, kontinuiranoj podršci Kosovskoj policiji u daljem unapređenju operativnih i logističkih kapaciteta.

„Realizacija ovog projekta pozitivno će uticati u borbi protiv svih krivičnih dela, direktno će pomoći obavljanju policijskih aktivnosti na terenu i povećati efikasnost rada policije u mnogim oblastima“, naveo je Hodža.

Glavni izvršni direktor PIK-a, Kuštrim Hodaj, istakao je da je saradnja između PIK-a, Kosovske policije i američkih partnera visokopreofesionalna.

„Donacija će služiti jačanju naših profesionalnih kapaciteta, kako bi se građanima pružila sigurnost na efikasan, odgovoran i demokratski način“, istakao je Hodaj.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.