(Edhe një shpronësim i paligjshëm në veri të Kosovës?) Rruga e re përmes Banov Do, banorët thonë – as që na duhej

Vitin e kaluar filloi ndërtimi i rrugës nga fshati Vidomiriq deri në fshatin Banov Do në veri të Kosovës. Banorët e Banov Dollit kanë kuptuar se rruga është duke u ndërtuar kur në pronën e tyre kanë ...
Image
Foto: Video printscreen, Alternativna

Vitin e kaluar filloi ndërtimi i rrugës nga fshati Vidomiriq deri në fshatin Banov Do në veri të Kosovës. Banorët e Banov Dollit kanë kuptuar se rruga është duke u ndërtuar kur në pronën e tyre kanë hasur në punime dhe punëtorë. Ndërkohë rruga e ngushtë e dheut ka marrë pamje të re, është zgjeruar shumë më shumë dhe është shtruar me zhavorr. E vetmja gjë që është e sigurt është se pas punimeve qëndron Ministria e Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës së Kosovës. A është në punë shpronësimi i paligjshëm? Vendasit deri më sot nuk kanë marrë përgjigje për këtë pyetje, por janë dëmtuar në pronën e tyre private.

Shihni më hollësishr në reportazhin e Alternativnes.

Kjo përmbajtje është krijuar në kuadër të projektit “Ndërpreje heshtjen”, i cili zbatohet nga Alternativna në partneritet me Radio Kontakt Plus.

Përmbajtja është krijuar me mbështetjen financiare të Bashkimit Evropian dhe është përgjegjësi e vetme e Alternativna dhe Radio Kontakt Plus, dhe nuk pasqyron domosdoshmërisht pikëpamjet e BE-së.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.