Festival filmova o umetnosti i umetnicima i u Gračanici

Po prvi put u Gračanici
Image
Foto: Dom kulture "Gračanica"

U saradnji sa Udruženjem građana „Centar za gerilski film“, Dom kulture „Gračanica“ organizuje treće izdanje Festivala filmova o umetnosti i umetnicima, koji će se održati od 3. do 6. oktobra.

Ovaj kulturni događaj će istovremeno zasijati u čak 17 gradova Srbije, ali i širom regiona, predstavljajući bogat program posvećen umetnosti i filmu.

Prvo izdanje festivala započelo je u šest gradova Srbije, a drugo je obuhvatilo čak 11 gradova. Ove godine, festival raste i proširuje svoj doseg na 17 gradova, uključujući i Gračanicu, gde se festival prvi put održava.

U sklopu festivala će biti prikazano ukupno 17 filmova, od kojih osam čine zvaničnu selekciju, dok se preostalih devet filmova nalazi u pratnji programa kinoteke Art festa.

Ovi filmovi, iako starijeg datuma, nose veliku umetničku vrednost, navode organizatori.

Za izbor najistaknutijih filmova iz zvanične selekcije zadužen je tročlani žiri, posebno formiran za svaku kulturnu ustanovu u kojoj se festival održava.

Projekcije filmova će biti organizovane u dva termina svakog dana. Prvi termin, od 11 časova, rezervisan je za filmove iz zvanične selekcije, dok će drugi, od 13 časova, biti posvećen filmovima iz kinoteke Art festa.ž

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Pokrovitelj ove manifestacije je Ministarstvo kulture Vlade Republike Srbije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.