Gašićev odgovor na „duge cevi“ na Kosovu: Kriminalizuje se srpsko stanovništvo

Ministra unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić reagovao je na najavu Dželjalja Svečlje da će od danas sve patrole kosovske policije biti opremljene dugim cevima.
Image
Foto: MUP Srbije, N1

„Najavom da će sve patrole kosovske policije od danas biti opremljene dugim cevima, navodno radi efikasnije borbe protiv kriminala, Svečlja zapravo kriminalizuje srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji i pokazuje nestručnost i neznanje koji su zaista neophodni u borbi protiv kriminala, a ne duge cevi uperene u narod. Šta smo drugo i mogli da očekujemo od formacije koja sebe naziva policijom, a nije ništa drugo nego presvučeni OVK“, naveo je Gašić, saopšteno je iz MUP-a, prenosi N1.

Gašić naglašava da je to još jedna potvrda da Kurti nema nameru da mirnim putem i uzdržanošću, uz poštovanje svih evropskih konvencija, obezbedi i održi miran i stabilan život srpskog naroda na Kosovu.

Kako kaže, Kurti nastavlja sa politikom uterivanja straha i nasilja nad srpskim stanovništvom, „sakriven iza nišana duge cevi“, poručio je ministar Gašić.

„Da li se Svečlja plaši srpskog naroda? Ponosnog i dostojanstvenog koji čuva svoja vekovna ognjišta i traži samo slobodu i mir. Ili pokušava, u već ustaljenom maniru OVK, da dugim cevima dodatno zastraši Srbe na Kosovu i Metohiji? U najmanju ruku je neprimereno, jer se duge cevi ne koriste ni u redovnoj kontroli saobraćaja, ni u redovnoj kontroli građana. Ali je izuzetno provokativno i opasno za podizanje tenzija na tlu Kosova i Metohije“, rekao je Gašić.

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja najavio je da će od danas sve patrole kosovske policije biti opremljene dugim cevima.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.