Gazmend Hodža posetio Severnu Mitrovicu, Jarinje, Brnjak i Banjsku

Generalni direktor Kosovske policije Gazmend Hodža posetio je policijske službenike na severu Kosova, saopšteno je iz Kosovske policije.
Image
Foto: Kosovska policija

On je juče sa svojim zamenikom Fehmijem Hotijem i atašeom ICITAP-a iz američke ambasade na Kosovu, Kimberli Rife, obišao policijske jedinice pogranične policije, kao i jedinice javnog reda na Jarinju, Brnjaku i u Banjskoj, na mestu gde je 24. septembra, tokom oružanog sukoba, ubijen vodnik Afrim Bunjaku. Takođe je boravio i u severnoj Mitrovici.

Kako se navodi, Hodža je razgovarao sa policijskim službenicima interesujući se za opštu situaciju, izazove, poteškoće i realizaciju policijskih dužnosti i aktivnosti na severu Kosova.

Ujedno im je čestitao na „trudu i zalaganju u obavljanju dužnosti, pružanju bezbednosti za sve bez razlike i sprovođenju vladavine zakona i reda“, saopšteno je.

Delegaciju iz Prištine, u severnom delu Mitrovice, dočekao je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Eljšani je, kako se navodi, obavestio pretpostavljene o opštoj bezbednosnoj situaciji na severu Kosova.

Prema dostupnim fotografijama, oni su boravili u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada.

Takođe, tokom posete opštini Zubin Potok, Hodža je položio cveće na mesto ubistva policajca Envera Zumberija, kod sela Zupče.

„Direktor je sa saradnicima obišao i položio venac na mestu gde je stradao heroj Kosova Enver Zumberi“, stoji u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.