Gračanica: „Škola filmske magije“ od 25. do 30. avgusta, prijava u toku

U saradnji sa „GARGANTUA FILMS“ iz Beograda, Dom kulture „Gračanica“ organizuje već devetu po redu „Školu filmske magije“.
Image
Foto: Dom kulture Gračanica/PrtSc

Škola će se održati od 25. do 30. avgusta. Prijava je počela danas i trajaće do 24. avgusta. Prijavu je moguće izvršiti direktno u Domu kulture „Gračanica“ ili putem elektronske pošte: domkulturegracanica1@gmail.com

Cilj „Škole filmske magije“ je integracija mladih u svet filmske umetnosti. Tokom ovog intenzivnog šestodnevnog programa, polaznici će imati priliku da steknu teorijska znanja i praktične veštine koje su neophodne za rad u filmskoj industriji. Kroz radionice i predavanja, mladi će biti u prilici da se upoznaju sa svim aspektima filmskog stvaralaštva, uključujući režiju, scenario, glumu, montažu, kameru i produkciju.

Učesnicima će biti omogućeno da direktno saznaju kako je biti reditelj, glumac, montažer, scenarista ili producent.

Predavači će biti ugledni i ostvareni stvaraoci i autori koji svoja iskustva, znanja i veštine žele da prenesu novim generacijama na jedan brz, moderan i elokventan način. Režija – Stefan Krasić, scenario – Ivan Jovanović, gluma – Mihailo Laptošević, montaža – Marija Šarac, kamera i produkcija muzičkog spota – Bojana Andrić.

Tema ovogodišnje „Škole filmske magije“ je kako napraviti muzički spot.

Iako je Škola otvorena za sve zainteresovane, naglasak je na srednjoškolcima, jer je ovaj uzrast, kako navode organizatori, najotvoreniji za nova saznanja i ideje.

Osim filmskih veština, Škola filmske magije ima dublji cilj – formiranje stavova i karaktera mladih, te promovisanje pravih vrednosti.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.