Gračanica: Sveće za Srbe stradale u Banjskoj

I u Gračanici sveće za Srbe stradale u Banjskoj
Image
Foto: Kim

Meštani Gračanice i okolnih sela okupili su se tačno u podne ispred krsta posvećenog Srbima stradalim u NATO bombardovanju i paljenjem sveća odali poštu trojici Srba nastradalih u selu Banjska 24. septembra.

U dvorištu Doma kulture „Gračanica“ okupilo se nekoliko stotina ljudi. Fotografije ubijenih bile su postavljenje na spomenik posvećen Srbima stradalim u NATO bombardovanju. Sveće su najpre upalili predstavnici lokalnih institucija, među kojima su bili predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić, predsednik PO Prištine Novak Živić i načelnik Kosovskog okruga Srđan Popović.

Paljenje sveća za trojicu Srba stradalih nakon sukoba sa policijom u selu Banjska najpre je organizovano u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću i Zvečanu, Orahovcu, Kosovskom Pomoravlju, ali i u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, te Banjaluci.

U srpskim sredinama na Kosovu danas je treći dan žalosti koji je proglasila Srpska lista.

Podsetimo, u sukobu Srba i pripadnika Kosovske policije 24. septembra stradale su četiri osobe, trojica Srba sa severa Kosova i narednik kosovske policije Afrim Bunjaku.

Specijalni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor trojici Srba uhapšenih 24. septembra u Banjskoj. Njima se na teret stavljaju teška dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova, kao i izvršenje terorističkih akata.

Kim

Velika Hoča: Zapaljene sveće za nastradale Srbe u Banjskoj

Beograd: Građani ispred Hrama Svetog Save pale sveće stradalima na severu Kosova

Građani Zubinog Potoka pale sveće

Građani pale sveće u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću

Građani Zvečana pale sveće za stradale u Banjskoj


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.