Film „Lutka“ u subotu na RTV Puls

13. januara
Image
Foto: Dom kulture Gračanica

Dokumentarno-igrani film „Lutka“, koji su napravili članovi dramske grupe Doma kulture „Gračanica“ AP „Janićije Popović“, biće prikazan u subotu 13. januara, u 18.30 časova na RTV Puls.

U filmu „Lutka“, koji je režirao Dimitrije Rakočević, deca iz Gračanice i okoline objašnjavaju šta je to lutkarstvo.

Glavni junak filma je dečak, Strahinja Stojković koji dobija poziv da učestvuje na radionici lutkarstva.

On odbija poziv jer smatra da „lutkama treba da se igraju devojčice“.

To saopštava svojim prijateljima, koji mu govore da su u pitanju drugačije lutke, a zatim objašnjavaju kakve sve vrste lutaka postoje.

Oni uspevaju da zainteresuju dečaka za lutkarsku pozorišnu umetnost i svi zajedno odlaze u Pozorište lutaka Niš.

„Ljubav prema pozorištu se razvija još od malih nogu. Nema boljeg mesta za to od lutkarske scene, jer se tu deca poistovećuju sa likovima koje vide. Tu su i najrazličitiji predmeti koje glumci oživljavaju. U lutkarskom pozorištu je sve moguće – da ste istovremeno i odrastao čovek i dete koje se neprekidno igra. Kako izgleda igrati u lutkarskoj predstavi i kako se razvija ljubav prema pozorištu još od malih nogu videćete u filmu“ – poruka je članova AP „Janićije Popović.

U filmu učestvuju: Helena Popović, Dunja Živić, Natalija Josifović, Tijana Petrović, Ognjen Jovanović, Mila Mladenović, Tijana Mitić, Mila Vorgučić, Danilo Milovanović, Sofija Petrović, Strahinja Stojković, Jelena Đorđević, Srđan Miljković, Dragana Breza.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.