Pobednički filmovi Grafesta u sredu u Beogradu

U okviru 71. Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, u sredu, 27. marta, u Domu omladine Beograd, biće predstavljeni pobednički filmovi festivala Grafest.
Image
Foto: Martovski festival/PrtSc

Beogradskoj publici biće prikazani pobednički filmovi ovog festivala u prethodne tri godine, koji su izabrani od stručnog tima Martovskog festivala.

To su „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića , „Pozdrav pesniku“ Rastka Šejića i „A Istok, reka teče“ Jelene Radenović, koji će biti prikazani jedan za drugim.   

„Promocija gračaničkog festivala dokumentarnog filma i tv formi Grafest, na 71. izdanju Martovskog festivala, potvrđuje uspeh našeg festivala, ukazuje na njegovu konkurentnost, profesionalnost, te je ovo veliki uspeh za kompletnu ekipu i zaslužena valorizacija našeg truda i rada. Biće ovo prilika da se publika koja prati dokumentaristiku šire upozna sa procesima i tokovima stvaralaštva kako na Kosovu i Metohiji, tako i autora koji su svoja ostvarenja posvetili Kosovu i Metohiji, i time doprineti potpunijem razumevanju tog efekta stvarnog, dogođenog, proživljenog u burnim vremenima i vrtlogu istorijskih previranja“ istakao je Žarko Milenković, višegodišnji selektor revijalnog programa Grafest-a.

Program počinje u 17.30 časova u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograd.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.