Hadžiju: Uskoro međunarodna poternica za Radoičićem

Kosovska ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju kazala je da se čeka odluka Osnovnog suda u Prištini kako bi se zvanično zatražila međunarodna poternica za bivšim potpredsednikom Srpske liste.
Image
Foto: Kabinet kosovskog premijera

„Ministarstvo pravde ima obavezu da uputi zahteve Suda drugim institucijama. U ovom slučaju, čekamo da Sud uputi zahtev za međunarodno pozivanje i odmah ćemo bez odlaganja postupiti u skladu sa ovlašćenjima koja imamo“, kazala je ona za prištinske medije.

Hadžiju je dodala da kosovske institucije rade na potpunom rasvetljavanju onoga što se dogodilo 24. septembra u Banjskoj.

„Što se tiče sudskog procesa, on još nije počeo. Međutim, preduzete su mere predostrožnosti u borbi s teroristima. Neki od njih su sada u pritvoru zbog napada na ustavni poredak i drugih terorističkih akata“, rekla je Hadžiju.

Prema njenim rečima, Priština je rešena da traži od Beograda da preda Radoičića, iako je to “priličan izazov jer je Srbija režirala teroristički napad”.

Hadžiju tvrdi i da će se Srbija potruditi da sama rešava slučajeve “kako bi zločince amnestirala”.

„Ne radi se samo o jednoj osobi, kako je pokušao da kaže advokat teroriste Radoičića, već Srbija stoji iza ovog napada. Ulažemo maksimalne napore da dovedemo zločince na Kosovo. Takvi zločini neće biti amnestirani, takvi zločini će dobiti institucionalni odgovor“, kazala je ona.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.