Hajdari: Agencija za registraciju preduzeća nastaviće sa primenom zakona u 48 slučajeva zbog sumnjive dokumentacije i „neustavnih oznaka“

Hajdari demantuje tvrdnje da je MINT delovao u cilju ograničavanja slobode medija i sa političkom pozadinom.
Image
Fot: Facebook/Rozeta Hajdari

Nakon ponovne verifikacije i suspenzije poslovnih sertifikata, kosovsko Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine nije stalo samo na ova dva slučaja, izjavila je ministarka tog ministarstva Rozeta Hajdari.

Ona je na svom Fejsbuk profilu napisala da je 6. jula 2023. godine, Ministarstvo trgovine na čijem je čelu, formiralo Komisiju za ponovnu verifikaciju dosijea u Kosovskoj agenciji za registraciju preduzeća (ARBK), posebno onih, kako je rekla, sa sumnjivom dokumentacijom sa neustavnim oznakama.

„Tokom deset dana meseca jula , od 10. 7. 2023 do 19. 7. 2023, Komisija je verifikovala 660 dosijea poslovanja registrovanih u Agenciji za registraciju. U fokusu ponovne verifikacije bili su dosijei koji su uglavnom predstavljali lični dokument sa rubrikom zemlja/država rođenja, odnosno trenutno prebivalište sa neustavnim oznakama. Kao rezultat ponovne provere dosijea, Komisija je utvrdila da u 48 dosijea preduzeća registrovanih u ARBK imamo neustavne nazive, gde u koloni zemlja/država rođenja ili trenutno prebivalište piše: ‘Priština – Kosovo Metohija , Srbija’, ‘Peć – Republika Srbija’, ‘Gnjilane – Srbija’, ‘Đakovica – Republika Srbija’ itd.
Kosovska Agencija za registraciju preduzeća će nastaviti sa primenom zakona u ovih ostalih 48 slučajeva, na isti način kao u slučaju medijske kuće Klan Kosova“, objavila je na Fejsbuku Rozeta Hajdari.

Ona takođe demantuje tvrdnje da je MINT delovao u cilju ograničavanja slobode medija i sa političkom pozadinom, te da su iste tendenciozne i potpuno netačne.

Kosovsko Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine odbilo je u petak žalbu televizije Klan Kosova, čime ostaje na snazi odluka o suspenziji sertifikata o poslovanju tog medija. Krivična prijava je podnesena sa „tvrdnjom da se u poslovnom listu, pri promeni vlasnika, pojavljuju Peć – Srbija i Đakovica – Srbija“.

Radio Mitrovica sever


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.