I ove godine u planu projekat „Spojimo decu KiM i Republike Srpske“

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji i ove godine će realizovati projekat „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.
Image
Foto: Kontakt Plus (arhiva)

Ovaj projekat, Odbor za KiM, ove godine će sprovesti po dvanaesti put, a grad Trebinje će učestvovati po sedmi put.

„Mladi Trebinjci ove godine ugostiće 50 vršnjaka osnovaca iz bratske opštine Štrpce i njihove tri osnovne škole. Projekat, 12. po redu, planiramo krajem juna ili prvi vikend nakon završetka školske godine u Srbiji, Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj, tako da ne remetimo nastavni plan i program završetka školske godine. Ove godine dolaze nam najbolji učenici i deca iz višečlanih socijalno ugroženih porodica sa čitavog Kosmeta“, saopštili su iz ove organizacije.

Ovim projektom je od 2011. do 2023. godine sa Kosova i Metohije u periodu od sedam dana preko 7.000 srpskih osnovaca, u pratnji 650 prosvetnih radnika, boravilo u 24 lokalne zajednice Republike Srpske.

„Zahvaljujemo se Trebinjcima i gradonačelniku Mirku Ćuriću da primimo decu i učestvujemo u humanitarnim akcijama. Posebna radost je što smo prošle godine na inicijativu Odbora bili domaćini Ktitorske slave Pećke patrijaršije Sv. Arsenije Sremac“, izjavio je Milorad Arlov, predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Projekat ima podršku Vlade i Ministarstva prosvete i kulture, a najveća podrška ovom projektu dolazi od mnogobrojnih porodica, osnovnih škola, gradova i opština Republike Srpske.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.