Izložba 52. Zlatno pero Beograda sutra u Kosovskoj Mitrovici

Izložba 52. Zlatno pero Beograda - 17. Međunarodni bijenale ilustracije 2023. biće održana sutra, 27. februara, u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.
Image
Foto: Fakultet umetnosti

Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), prikazaće sutra izložbu ilustracija Zlatno pero Beograda, koju su osnovali ULUPUDS i Radnički univerzitet Đuro Salaj 1959. godine.

Ovo je, ujedno, i najstarija i jedna je od najznačajnijih ULUPUDS-ovih manifestacija.

Izložba 52. Zlatno pero Beograda (17. Međunarodni bijenale ilustracije) održana je u decembru 2023. godine u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu.

Umetnički savet radio je u sastavu: David Vartabedijan, grafičar i ilustrator, Slavko Krunić, slikar i ilustrator, Slobodan Jovanović, viši kustos Muzeja primenjenih umetnosti, Goran Tadić, grafički dizajner i ilustrator, Petar Meseldžija, ilustrator i Vesna Lakićević Pavićević, istoričarka umetnosti.

Oni su odabrali 122 umetnika iz zemlje i inostranstva (Slovenija, Velika Britanija, SAD, Švajcarska, Iran), a deo te selekcije biće prikazan u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Kustos postavke je David Vartabedijan, koji je i najzaslužniji što će se ove ilustracije naći u Kosovskoj Mitrovici.

Otvaranje izložbe je u 19.00 časova.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.