Kadrovska rešenja: Funkcioneri Srpske liste novi članovi saveta fakulteta, promene i u privremenim opštinskim organima

Nastavlja se sa dodatnim zapošljavanjem kadrova Srpske liste u tela najviše akademske institucije u Kosovskoj Mitrovici – Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u gradu na Ibru.
Image
Foto: KoSSev

Pošto su ranije u julu, Goran Rakić, Srđan Popović i Ivan Todosijević, ponovo imenovani za Savet ovog univerziteta, na narednim sednicama nastavilo se sa imenovanjima u savete pojedinačnih fakulteta.

Vlada Srbije je na sednici, 27. jula donela rešenje o imenovanju članova Saveta fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, čije je sedište u Leposaviću, kojim je zamenjeno prethodno rešenje.

U ovaj Savet su imenovani Slavko Simić, dipl. profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Milan Aritonović, dipl. profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Aleksandra Balović, dipl. istoričar umetnosti, Ivan Zaporožac, dipl. profesor fizičkog vaspitanja i sporta i Goran Kovač, master inženjer mašinstva.

Slavko Simić je potpredsednik Srpske liste, dojučerašnji poslanik u kosovskoj skupštini i bivši načelnik kosovskomitrovičkog okruga. Ivan Zaporožac je bivši odbornik u kosovskoj opštini SO Severna Mitrovica i aktuelni načelnik školske uprave za KiM. Goran Kovač obavlja dužnost direktora Sportske hale u Kosovskoj Mitrovici.

Na istoj sednici Vlada Srbije je donela i rešenje o imenovanju članova Saveta Fakulteta tehničkih nauka u Prištini – Biljane Vukićević, dipl. profesor biologije, Gordane Marić, dipl. inženjer hemijske tehnologije, Srđana Vulović, dipl. inženjer saobraćaja, Dragane Brkljač, master inženjer arhitekture i Srđana Vasića, dipl. inženjer elektrotehnike.

Biljana Vukićević je direktorica OŠ Branko Radičević, a na to mesto došla je nakon što je prethodni direktor Ivan Zaporožac, otišao na mesto načelnika za školsku upravu. Takođe je bila i odbornica u kosovskoj opštini Severna Mitrovica. Ona je za ovo telo FTN već imenovana sredinom marta, ali je sada telo pojačano novim kadrovima Srpske liste.

Srđan Vulović je bivši gradonačelnik kosovske opštine Zubin Potok, i istovremeno i predsednik PO ove opštine. Među ostalim imenima, pojedina su bliski rođaci najmanje dva visoka zvaničnika Srpske liste.

Na istoj sednici Vlade Srbije, nastavilo se sa imenovanjem članova PO više opština, praktično sa većinom istih kadrova, odnosno prezimena, koji već godinama cirkulišu i rotiraju se sa mesta na mesto.

Sada su imenovanja usledila u privremenim organima u Klini, Kosovu Polju, Podujevu i Leposaviću.

Radoš Mihajlović razrešen je dužnosti člana Privremenog organa Leposavića, a imenovan je Dalibor Milunović.

Za sada nije poznato u kojim prostorijama će novi član obavljati svoje dužnosti, s obzirom na to da u zgradi ove opštine, kao i u Zubinom Potoku i Zvečanu, već duže od dva meseca borave specijalne jedinice Kosovske policije.

Drugom odlukom Vlade Srbije na istoj nedavnoj sednici, razrešen je Živorad Vuksanović sa dužnosti člana Privremenog organa opštine Podujevo, a imenovan Srđan Vuksanović.

U Privremenom organu opštine Kosovo Polje sada je Miloš Ćirković preuzeo ulogu člana ove institucije nakon što je razrešen Miroslav Veličković.

Privremeni organ u Klini dobio je dva nova člana – Sanju Kostić i Sašu Šarkovića, a dok su razrešeni Stojan Dončić i Nenad Stašić.

Inače, kadriranje u privremenim organima danas je javno po prvi put komentarisao savetnik kosovske predsednice Bljerim Velja, i to pre nego su mediji na srpskom i objavili vesti o tome, prema svemu sudeći, pozivajući se upravo na odluke Vlade Srbije.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.