Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Kamp specijalnih jedinica u južnom delu Mitrovice od danas nosi ime Envera Zumberija

Centar specijalnih jedinica Kosovske policije u južnom delu Mitrovice, do sada poznat kao kamp "Belvedere", od danas nosi ime po ubijenom policajcu Enveru Zumberiju.
Image
Foto: Kosovapress, otkrivanje ploče sa novim imenom kampa, na kojem je, međutim, pogrešno ispisano ime stradalog policajca Zumberija

Otrkivena je i spomen ploča posvećena Zumberiju, dok su učesnici ceremonije odali počast za 22 policijska službenika koji su izgubili život na dužnosti.

Na ceremoniji, koju je organizovala Kosovska policija, pored članova porodice, učestvovali su i najviši kosovski zvaničnici.

Premijer Kosova Aljbin Kurti kazao je da će kamp u kome će pripadnici Kosovske policije nastaviti da se „razvijaju i angažuju“ od sada nositi ime Enver Zumberi.

Rekao je i da su 22 pripadnika policije „ovekovečena u istoriji Kosova, dajući svoje živote u operacijama protiv bandi i organizovanog kriminala, kao i u operacijama proširenja poretka i suvereniteta zemlje“.

Obraćajući se porodicama ubijenih policajaca, Kurti je istakao da je „žrtvovanje njihovih sinova najbolji primer koji čitave generacije kosovske policije imaju pred sobom“.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja rekao je da policijski centar zaslužuje da nosi ime Envera Zumberija, jer su za „ovo kratko vreme sa ovog mesta donete važne odluke, zabeleženi značajni rezultati, u skladu sa redom i svrhom za koju su svi ovi mučenici dali svoje živote“.

Podsetimo, Enver Zumberi bio je pripadnik specijalne jedinice Kosovske policije koji je stradao pre 12 godina u opštini Zubin Potok tokom tadašnjeg pokušaja policije da uspostavi kontrolu na severu Kosova, odnosno na prelazu Brnjak.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.