Kancelarija za KiM: Današnja skandalozna presuda protiv četvoro Srba motivisana i instruisana

Saopšteno iz Kancelarije za KiM
Image
Foto: Facebook

„Današnja skandalozna presuda protiv četvoro Srba koje Kurtijevo pravosuđe na sve moguće načine pokušava da dovede u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića, politički je motivisana i instruisana kako bi se dodatno kriminalizovao srpski narod na KiM, a sve sa ciljem da Priština sakrije pravu pozadinu i izvršioce ovog mučkog ubistva“, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Kako se ističe u saopštenju, presuda je doneta bez konkretnih dokaza, pod snažnim političkim i medijskim pritiskom iz Prištine.

„Srbima je presuđeno i pre samog suđenja, a optužnica je tokom samog procesa tri puta menjana“, dodaju iz Kancelarije.

Takođe su upitali zbog čega je izricanje presude „tempirano“ baš na Vidovdan, kako navode, „za najveći praznik za srpski narod na Kosovu i Metohiji, ako ne da bi Priština stvorila novu predstavu za javnost i ponovo se obrušila na Srbe?“

„Odavno je poznato da za Srbe na Kosovu i Metohiji nema ni prava ni pravde i da važi da ih kadija i tuži i sudi, što i današnja presuda pokazuje. Uprkos svemu, nastavićemo da se borimo da se otkrije prava istina o ubistvu Olivera Ivanovića, a montirane Kurtijeve procese, političke presude i kriminalizaciju Srba nikada nećemo prihvatiti“, stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.