Kancelarija za KiM: Ispisivanje grafita u Sušici nova provokacija i pretnja po opstanak Srba

Reakcija Kancelarije za KiM
Image
Foto: Kancelarija za KiM

Ispisivanje grafita „Albanija“ i pogrdnih natpisa na srpskom Domu kulture i na dečjem igralištu u selu Sušica, nadomak Gračanice, je nova provokacija i pretnja po ostanak i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, čija su meta i ovoga puta deca, ali i ustanove kulture koje treba da služe kao prostori tolerancije, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Prema oceni Kancelarije, ovaj čin ima za cilj da „zastraši srpsku decu i onespokoji njihove roditelje“, a ovakve provokacije, dodaje, u direktnoj su sprezi za idejama i snovima Aljbina Kurtija o velikoj Albaniji i etnički čistom Kosovu i Metohiji.

„Srpska deca su česta meta napada albanskih huligana, iako nikoga ničim ne izazivaju, već samo žele da imaju srećno i spokojno detinjstvo na prostoru KiM. Međutim, na srpsku decu su albanski ekstremisti pucali, često su bila na meti fizičkih napada i uvreda, prebijana, kidani su im krstići, pa im se i ovakvim porukama stavlja do znanja da nigde nisu bezbedni“, navode iz Kancelarije za KiM.

Kancelarija za KiM će sanirati štetu koja je napravljena, navodi se dalje, ali će: „Zahtevati i konkretne korake od nadležnih organa za pronalaženje i sankcionisanje provokatora koji su izvšili ovaj incident, jer se nijedan incident koji je usmeren ka srpskom narodu, posebno ka srpskoj deci ne sme prenebregnuti“, stoji u saopštenju.

Na Domu kulture i u dečjem parku u Sušici u toku jučerašnjeg dana ispisani su grafiti „Albanija“.

Meštani Sušice jutros su primetili grafite po zidovima Doma kulture i na toboganu u dečjem parku, koji se nalazi u dvorištu Doma kulture.

Na Domu kulture i u dečjem parku u Sušici ispisani grafiti „Albanija“


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.