Kancelarija za KiM: Policija upala u prostorije opštine Gora

Kancelarija Vlade Srbije za KiM saopštila je da je više desetina pripadnika Kosovske policije, pod punim naoružanjem, upalo oko 13 časova u prostorije Opštine Gora koje su izmeštene u selo Vranište.
Image
Foto: Facebook Elbert Krasniqi, Prt. Sc.

U saopštenju se navodi da je policija upala bez ikakvog povoda ili obrazloženja i da “vrše pretres i premetačinu“.

Kako se navodi, više od 10 vozila policije, sa preko 50 naoružanih specijalaca, blokiralo je potpuno ulaz i izlaz iz te najudaljenije opštine na Kosovu, saobraćaj je posle više od sat vremena normalizovan, ali se naoružani specijalci i dalje nalaze u zgradi Opštine Gora.

Kancelarija navodi da nema sumnje da je, kako su naveli, upad izveden po direktnom nalogu Aljbina Kurtija, sa jednim jedinim ciljem – da se ona zatvori, radnici zastraše i proteraju sa radnih mesta, a potom i sa njihovog kućnog praga, gde žive u miru i slozi ne dirajući nikoga.

„Maltretiranje i brutalno zastrašivanje mirnog bratskog naroda u opštini Gora, Kurtijev je podli plan sa ciljem progona naroda koji tamo živi i udar na sve manjinske zajednice čija je egzistencija direktno ugrožena zbog ovakvih protivpravnih akata, dirigovanih iz Prištine“, navela je Kancelarija.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.