Kancelarija za KiM: Posle dinara Kurti ostavlja Srbe bez lekova

Kancelarija za Kosovo i Metohiju reagovala je saopštenjem nakon pretresa apoteka u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu.
Image
Foto: Facebook

“Nakon izazivanja humanitarne katastrofe ukidanjem dinara i dinarskog platnog prometa na Kosovu i Metohiji, Kurti sada naš narod na severu KiM želi da ostavi i bez neophodnih lekova i time stvori nepodnošljive uslove života našem narodu“, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ističu da Kurti nastavlja ono što je činio i prethodne dve godine, braneći bolnicama da se snabdeju lekovima.

Ujedno tvrde da je tokom ove akcije oduzeta veća količina medikamenata, čime je, dodaje se, „ionako otežano snabdevanje i dostupnost lekovima na severu KiM, dodatno onemogućeno“.

To je problem koji pogađa sve kategorije stanovništva na severu, naglašavaju iz Kancelarije.

„Dok se Kurtijevi stranački kandidati bave trgovinom ljudima, narkoticima i drugim teškim krivičnim delima, dotle Kurti, da bi zamaskirao svoja nedela, sprovodi lov na lekove i istovremeno devet meseci brani ulaz srpske robe na prostor Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju.

Umesto deeskalacije, navode, „Kurti svakodnevno povlači nove eskalatorne poteze na severu KiM, kako bi život Srbima učinio nemogućim i tako ih naterao da napuste svoja vekovna ognjišta“, zaključuju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Podsetimo, kosovska carina, uz asistenciju Kosovske poicije, izvršila je pretres apoteka „Oreol“ u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu kod Doma zdravlja, zbog sumnje na krijumčarenje robe.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, nije mogao da nam iznese detalje o eventualnoj zapleni robe.

Pretresi apoteka u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu zbog sumnje na krijumčarenje robe


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.