Kancelarija za KiM: Uklonjena obeležja Srbije na centrima za socijalni rad, obavešten Lajčak

Povodom uklanjanja obeležja Srbije i postavljanje tabli sa natpisom "Republika Kosovo" na centrima za socijalni rad u Leposaviću, u severnom delu Kosovske Mitrovice, oglasila se Kancelarija za KiM.
Image
Foto: KoSSev

Iz Kancelarije za KiM ocenjuju je da je reč o još jednom činu nasilja o kojem je obavešten posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Kancelarija za KiM  u saopštenju je navela da je Aljbin Kurti nastavio s pokušajima „gašenja i otimanja institucija Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, a na njegovoj meti su se našli centri za socijalni rad u Leposaviću i severnom delu Kosovske Mitrovice“.

„Uklanjanje obeležja Republike Srbije i postavljanje tabli sa natpisom ‘Republika Kosovo’ na institucijama koje ne finansira Priština, i koje se sredstvima iz srpskog budžeta staraju o dobrobiti socijalno najugroženijih građana, još jedna je potvrda da Kurtijeva strahovlada ne poznaje granice“, navodi se u saopštenju.

Ističi se da je jasno da je i taj potez, nakon najave zabrane dinarskog platnog prometa, „u funkciji zastrašivanja i daljeg obespravljivanja srpskog naroda. 

„O poslednjem činu nasilja već je obavešten posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, a uskoro će detaljnu informaciju dobiti i sve druge relevantne međunarodne instance“, kaže se u saopštenju.

Naglašava se da Srbi na KiM koji primaju plate ili neku vrstu socijalnog davanja od svoje države „neće biti prepušteni na milost i nemilost Kurtijevom bezumlju, jer Srbija nije obavezna samo da se stara o dobrobiti sopstvenih građanima, već je dužna da na svaki dostupan demokratski način brani same temelje humanosti u svojoj južnoj pokrajini“, prenosi RTS.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.