Kancelarija za KiM: Upad kosovske policije u poštu u Goraždevcu zastrašivanje srpskog naroda

Kancelarija za KiM saopštila je da je današnji upad kosovske policije u poštu u Goraždevcu, još jedna akcija maltretiranja i zastrašivanja srpskog naroda kako bi ih naterali da se isele.
Image
Foto: Facebook

Kancelarija za KiM navodi da je kosovska policija postupala po direktnom nalogu kosovskog premijera Aljbina Kurtija i nastavak je akcije zaplene dinara na Kosovu.

„Njegovi policijski i pravosudni odredi su upali u prostorije Pošte u Goraždevcu, izvršili pretres, zaplenili kompjutere i kompletnu dokumentaciju, uključujući i penzione čekove na osnovu kojih se isplaćuju penzije najstarijim sugrađanima i ispitivali građane da li podižu novac u dinarima. Istovremeno, legitimisali su i novinare koji su se našli ispred objekta“, navodi se u saopštenju.

Navode takođe da je policija pre dva dana od radnika Pošte zaplenila četiri miliona dinara namenjenih penzijama i socijalno ugroženim kategorijama, a ranije danas, Kurtijeva policija zabranila je vozilu koje je prevozilo dinare da uđe na KiM, kako bi novac stigao do penzionera i socijalno ugroženih kategorija.

Iz Kancelarije ocenjuju da se danima unazad suočavaju sa najsnažnijim pokušajima progona srpskog naroda u novijoj istoriji i to pred očima međunarodne zajednice.

„Uprkos brojnim apelima evropskih i svetskih zvaničnika i institucija, Kurti nastavlja svoj pohod na srpske institucije i građane, vođen svojom jedinom opsesijom, da protera Srbe do potpunog istrebljenja“, poručuju iz Kancelarije Vlade Srbije za KiM.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.