Kancelarija za KiM: Zdravstveni radnici za Kurtija legitimna meta za šikaniranje

Saopštila je Kancelarija za KiM
Image
Foto: Facebook

Upad   policije   u   prostorije   ambulante   koju   koriste   Srbi   u   Prištini   i   odvođenje zdravstvenih radnika u policijsku stanicu u kojoj su držani više sati i pušteni tek sinoć oko ponoći, ogoljuje brutalnu i zločinačku prirodu režima Aljbina Kurtija i još jednom otkriva njegove stvarne namere, navela je danas Kancelarija za KiM u svom saopštenju.

„Zdravstveni radnici, koji su međunarodnim konvencijama i pravilima civilizovanog ophođenja zaštićeni od zlostavljanja, čak i u vreme rata, za Kurtija i njegove siledžije jesu samo personifikacija Srbije i legitimna meta za šikaniranje, a time se Srbima na Kosovu i Metohiji   pokazuje da zaštićeni nisu čak ni oni kojima se u čitavom civilizovanom svetu garantuje bezbednost i dignitet, istaknuto je u saopštenju.

Dodaju da ambulanta radi kao odeljenje Doma zdravlja Priština od 2005. godine i pruža zdravstvene usluge malom broju preostalih Srba, žitelja Prištine, kojima je, kako navode, i na ovaj način poručeno da nisu poželjni i da nemaju pravo čak ni na zdravstvenu negu. Iako ova ambulanta radi gotovo 20 godina, sada na nju i zdravstvene radnike Priština ide dugim cevima u vidu novog zastrašivanja i progona Srba, podvlače u svom saopštenju.

„Malobrojni Srbi u Prištini, u kojoj je nekada živelo nekoliko desetina hiljada Srba, očigledno jesu trn u Kurtijevom oku, jer oni ga svakodnevno podsećaju da srpski narod ne namerava da odustane od svoje južne pokrajine i onoga što mu po pravu i pravdi pripada“, naglašavaju iz Kancelarije.

Prema njihovim rečima ovaj nasilnički čin bez presedana „čak i u atmosferi Kurtijeve strahovlade“ pokazuje da Priština neće prezati ni od čega kako bi Srbima onemogućila i svaku pomisao na iole normalan život i zahteva hitnu i oštru reakciju međunarodne zajednice, zaključili su u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.