KFOR: Kosovska policija obavestila nas je o hapšenju trojice Srba tek dan kasnije

Misija KFOR-a saopštila je da ju je Kosovska policija obavestila o hapšenju trojice Srba tek dan nakon što se to desilo.
Image
Foto: Kontakt Plus

U saopštenju dostavljenom Tanjugu podseća se na izjavu generalnog sekretara NATO-a, Jensa Stoltenberga da postoji potreba za koordinacijom i bliskim konsultacijama između vlasti u Prištini i KFOR-a za bilo kakvo raspoređivanje koje može uticati na bezbednost na KiM.

„Takođe je jasno rekao da očekujemo blagovremene i smislene konsultacije o bilo kojoj akciji Kosovskih bezbednosnih snaga ili Kosovske policije koja bi mogla da utiče na bezbednosno okruženje“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, komandant KFOR-a, general-major Anđelo Ristuća, ostaje u redovnom kontaktu sa kosovskom policijom i Misijom vladavine prava koju predvodi EU, „u skladu sa procedurom za prethodnu koordinaciju koja je već dogovorena između ovih subjekata“.

U sredu, 20. septembra uhapšeni su Z. K. u Prilužju, I. E. u Kosovskoj Mitrovici i D. M. u Zvečanu koji se terete za navodne ratne zločine i njima je određen pritvor do 30 dana.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.