Kfor, policija i Euleks o bezbednosti na putevima

Regionalna komanda Zapad misije Kfora organizovala je danas konferenciju o bezbednosti na putevima u kampu "Villaggio Italia" u Peći, saopšteno je večeras iz Kfora.
Image
Foto: Kfor

Ova inicijativa imala je za cilj da olakša tekuću saradnju između Kfora, Kosovske policije i Misije za vladavinu prava EU (Euleks), razmenom iskustava, znanja i strategija razvijenih tokom godina u cilju promovisanja svesti o pravilnom ponašanju među vozačima, čime se smanjuje broj nesreća i spasavaju životi.

Tokom konferencije razgovaralo se o raznim temama, uključujući zajedničko patroliranje, angažovanje sa lokalnim zajednicama, slobodu kretanja, bezbednu vožnju i prevenciju nezgoda, navodi se u saopštenju.

“Komandant regionalne komande Zapad, pukovnik Frančesko Ferara, odao je počast Klaudiju Kadedu, vojniku italijanske vojske koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći na Kosovu, 24. oktobra 2023. godine”.

Civilne i vojne vlasti su učestvovale na konferenciji, uključujući šefa operacija Euleksa, pukovnika Karlosa Pereiru.

Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat – zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. – da obezbedi bezbedno i sigurno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno.

Kfor je, podsećaju, treći odgovorni prsten, posle Kosovske policije i Euleksa, sa kojima rade u bliskoj saradnji.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.