Košarka i humanost: Studenti Prištinskog univerziteta i KK „Centar“ udruženo za Nemanju Balovića

Studenti Prištinskog univerziteta i košarkaški klub „Centar“ iz Kosovske Mitrovice organizovali su humanitarnu košarkašku utakmicu za pomoć četrnaestogodišnjem Nemanji Baloviću iz Leposavića.
Image
Foto: KK „Centar“

Utakmica je odigrana juče pred velikim brojem gledalaca u sportskoj hali u Kosovskoj Mitrovici, a KK „Centar“ je odneo pobedu rezultatom 86:83.

Organizatori su pripremili bogat program za gledaoce, koji su imali priliku da učestvuju u igrama između četvrtina, sa mogućnošću osvajanja sportskih nagrada poput dresova kluba „Centar“ i patika. Gledalac koji je donirao najveći prilog, dobio je patike u znak zahvalnosti od organizatora.

Posebno uzbudljiv trenutak bio je poluvremenski susret najmlađih članova KK „Centar“, koji su pokazali izuzetno košarkaško znanje, a koje je propraćeno aplauzima prisutnih gledalaca.

Ukupno je prikupljeno 101.050 dinara i sedam evra, koji će biti usmereni za pomoć Nemanji Baloviću iz Leposavića.

Četranestogodišnji Nemanja Balović od rođenja boluje od cerebralne paralize (kvadriplegija). Vežbe, na koje ide svaka tri meseca, njegove roditelje koštaju 250.000 dinara. Za opereciju je potrebno izdvojiti 4.000 evra, a za pomagala 10.000 evra.
Oni koji žele pomoći, to mogu uraditi i preko Humanitarne fondacije „Budi human“ putem dinarskog ili deviznog računa.
Dinarski račun:
160-0000000466014-95
Devizni račun:
167-0054000020330-23
Za Nemanjina lakše detinjstvo
281 na 3030

Organizatori izražavaju veliku zahvalnost svima koji su doprineli ovoj humanitarnoj inicijativi i najavljuju slične događaje u budućnosti.

Ovaj događaj je primer kako sport može biti snažan pokretač humanosti i zajedništva, te inspiracija za slične akcije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.