Kosovska Kamenica: Oslobođen Srbin uhapšen zbog navodnog ratnog zločina

Fotografija: Pexels/Ekaterija Bolovtsova Muškarac srpske nacionalnosti M. M. (1955), uhapšen u selu Bosce kod Kosovske Kamenice i optužen za navodni ratni zločin – pušten je na slobodu, javlja ...
Image

Fotografija: Pexels/Ekaterija Bolovtsova

Muškarac srpske nacionalnosti M. M. (1955), uhapšen u selu Bosce kod Kosovske Kamenice i optužen za navodni ratni zločin – pušten je na slobodu, javlja portal KoSSev.
Sin uhapšenog lica kazao je za pomenuti medij da je njegov otac u četvrtak prebačen u Prištinu i da mu je bilo određeno zadržavanje.

Porodica je nedugo zatim stupila u kontakt sa njim i saznala da mu se na teret stavlja ratni zločin koji je navodno počinio 1999. godine.

Sin pomenutog lica rekao je da M. M. nije ratni zločinac, jer za vreme sukoba na Kosovu nije bio u vojsci i policiji, već je radio kao portir u zdravstvenom centru.
M. M. je juče pušten na slobodu, potvrdio je njegov sin za portal KoSSev.

Naglasio je da su njegovom ocu rekli da “nije odgovoran” za ono što mu se stavljalo na teret.

Druge detalje o ovom slučaju nije naveo, nije mogao ni da kaže da li je hapšenje izvedeno greškom.

Pre puštanja M. M. na slobodu, advokat angažovan od strane Kancelarije za KiM najavio je da će on biti oslobođen, jer javni tužilac nije imao osnov da ga zadrži.

Sin uhapšenog pa oslobođenog Srbina naveo je da njegov otac nije doživeo nikakve neprijatnosti dok je bio u pritvoru i da su se dobro ophodili prema njemu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.