Kosovska Mitrovica: Šetnja podrške za uhapšenog sugrađanina

Više stotina građana predvođeni članovima Kik-boks kluba "Kosovska Mitrovica" protestnom šetnjom pružilo je podršku juče uhapšenom Srbinu M.M. u ovom gradu.
Image
Foto: Radio Kontakt Plus, Sunčica Andrejević

Nosili su srpske zastave, obeležja kluba, kao i pehare koje su osvajali uz pomoć njihovog glavnog trenera M.M.

Članovi kluba dočekani su kod spomenika Caru Lazaru uz aplauz odakle je i počela protestna šetnja. Ona se nastavila ka glavnom mostu, ulici Sutjeska, prema centru, kroz ulicu Lole Ribara, do zgrade u kojoj živi porodica M.M. i delom ka Bošnjačkoj mahali. Šetnju su predvodile svetske i evropske šampionke, kik-bokserke Nada Petronić i Magdalena Luković.

Okupljeni su uzvikivali „Pravda za Luneta“, „Lune Srbine“, „Vratite nam trenera“, „Kosovo je srce Srbije“.

Magdalena Luković: On nam nije bio samo trener

„On nama nije bio samo trener, on je na nas gledao kao roditelj. Sa njim smo imali otvoren odnos. Gledao je na nas bukvalno kao na svoju decu. Baš nam nedostaje. Okupili smo se da ga podržimo i tako će biti svakog dana. Znam da je on ponosan na nas i mi smo ponosni na njega. Kao što je on nas učio da budemo jaki, hrabri, da idemo glavom gore, tako i mi verujemo da je on tamo isto jak i hrabar. Svi smo uz njega“, poručila je kik-bokserka Magdalena Luković.

Nada Petronić: Dužna sam da budem ovde

„Ovde smo se danas okupili da bi tražili pravdu za našeg trenera, da podržimo našeg trenera. Ovo će se dešavati sve dok se Lune ne oslobodi. Lune je od mene napravio svetskog prvaka. Da nije bilo njega, ja ne bih postala svetski prvak, tako da sam dužna da ovde sedim sve dok njega ne oslobode“, kazala je kik-bokserka

Šetnja je počela u 13.30, a završena je nešto posle 14 časova.

U Bošnjačkoj mahali je u trenutku šetnje bilo jedno vozilo EULEX-a i Kosovske policije i više pripadnika KP-a.

Najavljena su i nova okupljanja u narednim danima, a sve do oslobađanja M.M..

M.M. priveden je juče u centru severnog dela Kosovske Mitrovice, a u akciji koju su izveli specijalci Kosovske policije oko podneva. Tokom povlačenja, a usled negodovanja građana koji su reagovali i bacanjem kamenica i drugim predmetima, policija je bacila i suzavac. Oglasile su se i serene za uzbunu, a građani su neko vreme bili okupljeni u delu grada koji vodi ka Bošnjačkoj mahali kroz koju se i povukao deo policije.

Uhapšenom M.M. je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, a očekuje se i odluka o pritvoru.

M.M. se tereti da je bio „glavni organizator napada na snage KFOR-a i Kosovsku policiju u Zvečanu”, saopštio je javnosti kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja.

Kosovski mediji su raniije preneli da se M.M. tereti i za napad na kancelarije Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice, prošle godine decembra, za šta se tereti i nekadašnji pripadnik Kosovske policije Dejan Pantić koji se nalazi u kućnom pritvoru.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.