KP ponudila zaštitu opozicionim liderima; Memlji Krasnići: Ne osećam se ugroženim, to je procena organa bezbednosti posle događaja na severu

Kosovska policija ponudila je u ponedeljak neposrednu zaštitu predsedniku Demokratske partije Kosova Memljiju Krasnićiju i predsedniku Demokratskog saveza Kosova Ljumiru Abdidžikuu.
Image
Foto: Urim Krasnići/Kallxo

S tim u vezi, Krasnići je pred novinarima rekao da se nikada nije osećao ugroženim i da je zahvalan Kosovskoj policiji što mu nudi zaštitu.

Ne iznoseći druge detalje, Krasnići je rekao da razlozi treba da budu saopšteni od strane organa za sprovođenje zakona, ali je naveo da je, prema njegovim rečima, odluka u vezi sa „događajima i napetom i pogoršanom situacijom posle napada na severu zemlje“.

„Nisam, niti sam se ikada osećao ugroženim, čak ni kada su pre nekoliko meseci do nas ili javnosti procurile informacije o pretnjama smrću. Ali to je bila procena bezbednosnih organa, u ovom slučaju Kosovske policije i drugih srodnih organa, da nam pruže zaštitu, iz razloga za koje verujem da bi to trebalo da kažu, ali koji se odnose na razvoj događaja i napetu situaciju koja se pogoršala posle napada na severu zemlje“ – izjavio je Krasnići.

Portparoli partija PDK i LDK potvrdili su u ponedeljak da je njihovim liderima ponuđena neposredna zaštita Kosovske policije.

„Da, na preporuku Generalne direkcije Kosovske policije, predsedniku Demokratske partije Kosova Memljiju Krasnićiju ponđen je tim jedinice policije za zaštitu“ – rekao je Valjmir Kljaići iz PDK-a za Kallxo, ne iznoseći detalje o razlozima ove mere.

„Da, vest je tačna! Za sve ostale informacije obratite se Kosovskoj policiji!“ – rekla je Sibelj Haljimi iz LDK-a za Kallxo.

Kallxo je kontaktirao i Kosovsku policiju kako bi saznao detalje o slučaju, ali do objavljivanja ovog članka nije bilo odgovora.

Kallxo


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.