23:56 | 31.07.2022 Izvor: Kallxo

Kosovska vlada: Odlaže se primena odlukaVlada Kosova je, nakon sastanka sa američkim ambasadorom, saopštila da se obavezala da će odložiti primenu dve odluke do 1. septembra 2022. godine - javlja Kallxo. 

kosovska-vlada-odlaze-se-primena-odluka

Foto: Gazeta Express

Vlada je zahvalila međunarodnim partnerima, „naročito američkom ambasadoru Džefriju Hovenijeru, na posvećenosti i doprinosu“.

„Vlada Kosova najoštrije osuđuje današnje blokiranje puteva na severu Kosova i pucnjavu tamošnjih naoružanih ljudi paralelnih struktura. Reč je o tendenciji destabilizacije Kosova i ugrožavanja mira i bezbednosti građana i naše zemlje. Bilo je brojnih agresivnih akata danas popodne i tokom večeri, koje je podsticao i pripremao zvanični Beograd" - navodi se u saopštenju, prenosi Kallxo. 

„Premijer Kurti, zajedno sa predsednicom Osmani i zamenicima premijera Bisljimijem i Gervalom, imao je kontakte i sastanke sa američkim i evropskim međunarodnim faktorima. Ovom prilikom kosovska vlada se obavezuje da se primena dve odluke od 29. juna 2022. godine odloži do 1. septembra 2022. godine" - stoji u saopštenju, u kojem se dodaje i da će biti "uklonjene sve barikade i uspostavljena puna sloboda kretanja na svim putevima na severu Kosova".

 


Pročitajte još: 

Vučić: Radimo na smirivanju, nadam da će situacija sutra biti deeskalirana
Kurti: Vučić i Petković odgovorni za nemire
KFOR spreman da interveniše ako bude ugrožena stabilnost na severu Kosova
Rakić očekuje dolazak komandanta KFOR-a: Tražićemo da štite mir, rezoluciju i narod
Tagovi: Sever KosovaVlada KosovaKosovo

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije